fbpx
Menu Zavřeno

Základy kresby

S čím a jak začít? Pokud nemáte s kresbou žádné zkušenosti, nejprve se aspoň trochu s kresbou seznamte. Podívejte se třeba na tvorbu pokročilejších kreslířů, pusťte si nějaké video nebo si kupte knihu.

Nezačínejte tím nejtěžším

Portrét láká každého z nás, ale kresba obličeje patří do vyššího levelu. Pokud byste si jej vybrali na začátek, mohl by Vás od kreslení odradit. Což by byla samozřejmě škoda. Vybírejte tedy témata, u kterých si myslíte, že je zvládnete. Zdárné dokončení Vás jistě více motivuje než portrét, se kterým si nebudete vědět rady. 

Používejte geometrické tvary

Ve všem, co se kolem nás nachází lze vnímat geometrické tvary. Toto je velmi dobrá pomůcka a nejen pro začátečníky. U každé kresby bychom měli začít tzv. kostrou. Načrtnou si zlehka stavbu dané věci, a to pomocí geometrických tvarů, které můžeme různě spojovat. Postupujeme od těch nejzákladnějších tvarů až k samotnému detailu. Můžete si také vytvářet různé pomocné čáry. Je to jako určité lešení, které vám pomůže při „stavbě“ kresby. Pokud by Vám ve finále vadily, lze je vygumovat.

Věřte si

Důležité je, abyste nepřemýšleli zdlouhavě nad každým tahem, jelikož se třeba bojíte, že kresbu pokazíte. Pouze samotným kreslením se můžete zdokonalit. Pokud se to nepovede, nic se neděje. Neklesejte na mysli a začněte znova. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

[WP-Coder id="1"]